Stijn pakt groene kans bij Axent Groen

stijn axent groen

Al zijn hele leven heeft Stijn van Dijk groene vingers. Geen wonder dat groenvoorzieningsbedrijf Axent Groen uit Enschede hem snel als voorman van ‘groep Hattem’ benoemde. Hij bracht meer structuur aan in het werk en zorgde er met zijn leidinggevende voor dat het nabijgelegen zorg- en wooncentrum de groenvoorziening opnieuw onderbracht bij Axent Groen. 

 

Al zijn hele leven heeft Stijn van Dijk groene vingers. Geen wonder dat groenvoorzieningsbedrijf Axent Groen uit Enschede hem snel als voorman van ‘groep Hattem’ benoemde. Hij bracht meer structuur aan in het werk en zorgde er met zijn leidinggevende voor dat het nabijgelegen zorg- en wooncentrum de groenvoorziening opnieuw onderbracht bij Axent Groen.  Stijn van Dijk was net in dienst, hoorde dat het contract bij het lokale woon- en zorgcentrum afliep en zag dat het onkruid overal groeide en niet werd bijgehouden. Hij ondernam meteen actie. Samen met zijn ploeg verwijderden ze met een hark al het overtollige mos aan de zijkant van het gebouw. Het werd opgemerkt. Het zorgde ervoor dat het contract meteen werd verlengd.

 

Goed verhaal

Het tekent Stijn, geboren “tussen de koeien” en sinds zijn 15e werkzaam in het hoveniersvak. Na een herseninfarct kwam hij bij Sallcon terecht en werkte hij achtereenvolgens bij Het Groenbedrijf, Hof van Twello en de Ulebelt. Na een kennismakingsgesprek eind 2016 werd hij op basis van zijn cv en voorkomen direct aangenomen bij groenvoorzieningsbedrijf Axent Groen uit Enschede. Vestigingsleider Wim van den Bos: “Ik zei meteen: ‘Wanneer kun je?’ Hij kwam beheerst over, wist waar hij over praatte en had een goed verhaal over zichzelf.”

 

Ga uit van wat je kunt

“Ga uit van wat je kunt, niet van wat je mankeert,” is Stijns lijfspreuk. Samen met zijn drie collega’s werken zij bij de tennisbaan, verschillende woningbouwverenigingen, VVE’s en het lokale zorg- en wooncentrum. “In de winter ruimen we sneeuw en blad en snoeien we planten. In het voorjaar zijn we druk met het inplanten, snoeien en schoffelen. Daarnaast houd ik mij bezig met het inboeten (vervangen van dode planten) en het inplannen van de werkzaamheden.”
Verbetering nodigIn de eerste drie maanden observeerde Stijn alleen om te zien waar verbetering nodig was. “De collega’s kwamen pas om 07.30 uur binnen en wilden nog uitgebreid koffie drinken. De structuur miste. Ik sta om 05.50 uur op, fiets om 07.00 uur naar het werk, zet koffie en doe de verwarming in de keet aan. Nu starten we allemaal om 07.30 uur.”

 

Kennis en kunde

Wim is tevreden met de manier waarop het nu gaat. “Stijn heeft de kennis en kunde, hij is bepalend in het werk. Ik kan het aan hem overlaten en heb er een goed gevoel bij. Hij groeit in zijn werk en krijgt steeds meer opdrachten en verantwoordelijkheden van mij.”