Taart voor Sjampetter vanwege inzet kandidaat

Foto Sezer

De eigenaren van de Sjampetter in Deventer zijn onlangs verrast met een dikke-duimentaart van Deventer Werktalent. Deze taart wordt uitgedeeld vanwege de inzet van een werkgever aan een kandidaat van Deventer Werktalent. Marloes Altena en Jelger Bulten hebben kandidaat Sezer de kans gegeven om zich verder te ontwikkelen bij de horecagelegenheid. 

 

In 2014 is Sezer begonnen bij de Sjampetter voor tien uur per week in de  zomerperiode. Hij houdt zich bezig met het klaarmaken van het terras. Tafels schoonmaken, kettingen uit de stoelen halen, terras vegen en het klaarzetten van de asbakken op tafel. Kortom, zorgen dat het er schoon en netjes uitziet, nadat de tafels weer een nacht buiten hebben gestaan.

 

Eigenwijs
Marloes en Jelger zijn sinds 2016 de eigenaren van de Sjampetter. Zij hebben in januari 2017 de zaak naast de Sjampetter verbouwd tot lunchroom, dat heet nu Eigenwijs. Sezer maakt hier het terras klaar van 8 tot 9 uur. En dan van 9 tot 10 uur doet hij het terras van de Sjampetter.

 

Uitbreiding werkzaamheden
Omdat er meer werk was en Sezer zelf ook werk zag liggen heeft hij gevraagd of hij meer uren mag draaien bij Marloes en Jelger. Sinds dit jaar is dit ook gebeurd. Hij zet nu ook ’s ochtends koffie, maakt de glazen schotten schoon op het terras, veegt de kelder aan, stofzuigt trappen en werkt in de afwaskeuken. Werkmakelaars Martine Bosman en Lies Philippo zijn blij met deze kans voor Sezer en boden daarom een heerlijke taart aan.