TCR Vervoer vervult Social Return met taxichauffeurs vanuit Deventer Werktalent

P1200142

TCR Vervoer en Deventer Werktalent organiseerden het afgelopen jaar meerdere speeddates met werkzoekenden. Inmiddels zijn er tien taxichauffeurs vanuit Deventer Werktalent aan het werk. Ze hebben allen een training gevolgd en hun taxipas behaald.

 

Jakob Draijer is operationeel manager bij TCR en vertelt waar zijn goede taxichauffeurs aan moeten voldoen. “Een taxichauffeur is sociaal, betrokken en flexibel. Hij houdt de deur voor zijn klanten open. Ook als de regen met bakken uit de hemel komt en hij kletsnat wordt.” Bij Deventer Werktalent weten ze de juiste matches te maken. “Er komen goede mensen vandaan. Deventer Werktalent heeft goed geluisterd naar onze wensen.”

 

Social Return

Bas Bos is samen met Draijer verantwoordelijk voor TCR Deventer en vertelt: “Wij vinden het belangrijk om een afspiegeling van de maatschappij in onze taxichauffeurs terug te zien. Ook voldoen we hiermee aan onze Social Return verplichting, waarbij we werk genereren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Bos en Draijer dragen hun trots voor het taxibedrijf graag uit. “We zijn echt betrokken bij de herintreding van enthousiaste mensen. We staan open voor mensen die aan het werk willen.”

 

Werkervaringsplek

Voor het wagenpark, waar alle taxiauto’s en –bussen staan, werd onlangs gezocht naar een medewerker die klein onderhoud kan verrichten en wellicht door kan stromen als chauffeur. Deze werkervaringsplek vult TCR graag in met de hulp van Deventer Werktalent.

 

Toekomstige taxichauffeurs

Vanaf volgend jaar wil TCR Vervoer per maand twee medewerkers via Deventer Werktalent aannemen. “Dit vooral om een organisatorische reden. Wij willen onze toekomstige taxichauffeurs de begeleiding en aandacht geven die ze verdienen. Op deze schaal gaat dat beter dan met twintig tegelijk,” aldus Draijer. Accountmanager Deventer Werktalent, Ingrid Dalhuisen vult aan: “TCR geeft de mensen echt een kans.”

 

Dit artikel verscheen zaterdag 21 november in de Stentor Deventer.