Tom is een belangrijke schakel bij Van Hees

Dinant van Hees, Tom en Hans Zwart - kopie

Tom Jansen Vreling weet sinds een jaar alles van groente, fruit en diverse soorten salades. Hij werkt namelijk bij Van Hees versmarkt in Twello. “Ik ben op mijn plek hier. Ze houden rekening met me. Eerst moest ik wel wennen aan het werktempo, maar ik heb er mijn draai in gevonden”, vertelt Tom. Hij is door Hans Zwart van Deventer Werktalent voorgesteld aan eigenaar Dinant van Hees.

 

Of het nu gaat om het snijden van wortels, het aanvullen van de aardbeien in de schappen of het wegbrengen van bestellingen, Tom wordt er blij van. “Vooral de afwisseling met het naar buiten gaan vind ik erg leuk. Zo maak ik regelmatig even een gezellig praatje.” Ook Dinant is tevreden met Tom. “Ik vind het belangrijk dat iedereen meetelt in de maatschappij. Daarom is Tom ook gewoon één van de schakels binnen ons team. Net zoals iedereen een belangrijke schakel. Want haal je een schakel weg dan is de ketting kapot”, benadrukt Dinant.

 

Leerproces
“Het is belangrijk dat we Tom geen sticker op de rug plakken”, gaat Dinant verder. “Voor iedereen binnen onze versmarkt is het feit dat we met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken een leerproces. Iedereen heeft bepaalde verwachtingen. Maar je hebt met elkaar te maken en iedereen moet zich aanpassen.” Dinant is tevreden met de samenwerking met Deventer Werktalent. “Hans weet heel goed wie we zoeken. Daarom is er al jaren een goed contact.”

 

Zetje geven
Ook Tom is tevreden met de hulp die hij krijgt van Hans en het team van Deventer Werktalent. “Hans heeft me niet alleen geholpen aan een baan, maar ook om mijn leven meer op te rit te krijgen. Zo ben ik dankzij Hans gaan hardlopen. Hij daagde me uit voor een training voor de Brink-tot-Brinkloop en inmiddels loop ik al een paar jaar drie keer in de week tien kilometer.”

 

CV-check en jobcoaching

Hans heeft Tom op diverse punten ondersteund in zijn zoektocht naar werk. “Je ziet dat als we een jongeman zoals Tom neerzetten op de juiste plek hij ook nog echt kan groeien. Tom doet dit ook nog eens in zijn privéleven. Dat is ontzettend mooi om te zien. Het is een win-winsituatie voor alle partijen. Je hebt elkaar namelijk allemaal nodig.”

 

Op de foto vlnr. Dinant van Hees, Tom Jansen Vreling en Hans Zwart.

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 4 juli 2018.