Training Richard Mos zet werknemer in beweging

Richard Mos - kopie

Richard Mos, trainer bij Deventer Werktalent, haalt met zijn trainingen het beste in ieder mens naar boven. Deze trainingen worden gegeven aan werkzoekenden, maar ook aan werknemers die een vaste baan hebben. “Eigenlijk is het voor iedereen die zegt: ik red het niet op mijn manier, dus help”, vertelt Richard. “Ook voor werkgevers zelf biedt het voordelen. Zij krijgen een werknemer die evenwichtiger en assertiever is en die beter in staat is om met tegenslag om te gaan. De meesten zitten gelukkiger op het werk na een training.”

 

Richard geeft dagelijks sollicitatietrainingen en OEK-trainingen (OEK staat voor Op Eigen Kracht). “Tijdens de sollicitatietrainingen is het mijn wens om werkzoekenden vanuit de werkgever te laten nadenken. “Wat wil ik dat iemand denkt na mijn gesprek, mijn brief en mijn CV? Welke gedragingen en woorden horen daarbij en welke niet. Kortom: de werkgever staat centraal, pas daarna wat je als werknemer voor die werkgever kunt betekenen”, aldus Richard.

 

Bewustwording
Volgens de trainer van Deventer Werktalent zorgt dit voor een stukje bewustwording bij de werkzoekenden. “Ze zijn zich meer bewust van hun gedrag en vaak ook bereid om dit aan te passen. Hierdoor gaan ze heel goed een sollicitatie in. Dit biedt ook een voordeel voor de werkgever die op zoek is naar een geschikte werknemer. De juiste persoon wordt sneller naar voren geschoven. Dit zijn de competenties, dit is zijn gedrag. Dat is heel duidelijk. Het filter halen we er af, zodat er minder onzingesprekken plaatsvinden”, weet Richard uit ervaring.

 

Eye-opener
De OEK-trainingen zijn erop gericht om iemand te leren voor zichzelf op te komen en grenzen aan te geven. De cursist (her)ontdekt wat energie geeft en kost, weet wat hij in de toekomst wil en leert om zich te presenteren, eigen gekozen doelen te behalen en te ontdekken welke stappen je verder kunnen helpen. De duur van de training is vijf weken, drie keer in de week. “Voor veel mensen die deze trainingen volgen is het een echte eye-opener”, vertelt Richard. Ze komen er achter dat ze positieve invloed hebben op hun leven en zelf verantwoordelijk zijn voor geluk en ook heel vaak voor succes.” De tools die Richard gebruikt komen uit de haptonomie, positieve psychologie, RET-therapie, NLP, het oplossingsgericht coachen, Boeddhisme, filosofie en Access Consciousness.

 

In beweging krijgen
De training is gebaseerd op de eigen verantwoordelijkheid en het versterken van eigenwaarde. “Niets moet en niemand is slechter of beter dan een ander. Ik probeer iemand te laten zien waar zijn krachten liggen. Zo geven we elkaar ook complimenten, alleen complimenten die waar zijn! We focussen op waar je meer van wilt en waar je minder van wilt en of je het alleen wilt doen of met hulp van anderen. Na de training gaat een cursist zelfverzekerder de deur uit en weet hij heel duidelijk wat hij wel en niet wil. Ik wil ze echt in beweging krijgen. Want als je doet wat je deed, blijf je krijgen wat je al kreeg.”

 

Meer informatie over de trainingen? Neem contact op met Richard Mos via 06-24736394 of [email protected].