Ummahan is constante factor bij De Ulebelt

Ummahan is constante factor bij De Ulebelt

Ummahan Akyol

Koffie en thee verzorgen, opruimen, de vaat bijhouden, schoonmaken en zorgen dat alles netjes is in de kleine winkel. Dat is wat Ummahan Akyol doet bij natuur- en milieueducatie & kinderboerderij De Ulebelt in Deventer. Ummahan is sinds een jaar via Deventer Werktalent gedetacheerd en heeft het naar eigen zeggen “heel goed” naar haar zin.

 

Ummahan droogt de kopjes af als Hans Zwart, werkmakelaar van Deventer Werktalent, zijn gezicht laat zien in de keuken. “Ik kom er zo aan hoor. Eerst even dit afmaken.” Dat is typisch Ummahan, vertelt Hans. “Ze verzorgt alles tot in de puntjes en met een grote glimlach op haar gezicht.” Ummahan vindt het meer dan logisch: “Ik zie dit als mijn eigen keuken. Die laat ik ook altijd netjes achter.”


Samenwerking bevalt goed
Ineke Veldkamp coördineert bij De Ulebelt de receptiegroep, de horecagroep en de werkzaamheden in de keuken. Daarnaast is ze vrijwilligerscoördinator. Ze is erg blij met Ummahan. “De samenwerking bevalt heel goed. Alles wordt zorgvuldig schoongemaakt en we lachen heel wat af met elkaar. Ze past ontzettend goed in het team.” Werkmakelaar Hans beaamt dit en geeft aan dat Ummahan een constante factor is bij De Ulebelt. “We hebben regelmatig contact, maar ze heeft weinig begeleiding nodig. Iets wat van de kant van Deventer Werktalent wel geregeld kan worden mocht het nodig zijn.”


Elkaar de ruimte geven
Ummahan heeft met regelmaat last van migraine. Als ze een aanval voelt opkomen dan loopt ze door de tuinen of langs de dieren van De Ulebelt. “Het is hier zo mooi en rustig. Dat werkt echt heel prettig voor mij”, vertelt ze. Ze krijgt van Ineke de vrijheid om haar werkplek te verlaten om vervolgens weer met de nodige energie terug te keren. Ineke: “Ze wandelt dan even op haar gemak en haalt ondertussen de post op. Die ruimte geven we hier aan elkaar. We gaan allemaal respectvol met elkaar om.”


Talent niet laten liggen
De goede samenwerking die Deventer Werktalent tussen werkgever en werknemer tot stand heeft gebracht pakt dus heel goed uit voor De Ulebelt en Ummahan. Ineke: “Ik zie dat Ummahan meer in haar mars heeft dus ik wil haar in de toekomst ook graag inzetten voor de receptie. Het is belangrijk om mensen door te laten stromen. Talent moet je immers niet laten liggen.”

 

Dit artikel verscheen in de Deventer Post op woensdag 5 oktober 2016.