UWV en Deventer Werktalent proberen V&D-personeel aan werk te helpen

vd

UWV en Deventer Werktalent gaan proberen de ontslagen medewerkers van V&D in Deventer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Het gaat om ongeveer vijftig mensen die door het omvallen van het warenhuis hun baan zijn verloren.

 

Dat laat gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman woensdag weten tegenover Deventer Centraal. De genoemde partijen gaan gezamenlijk aan de slag. In eerste instantie zal er een groepsbijeenkomst plaatsvinden voor de ontslagen werknemers. Daarna worden van hen persoonlijk de wensen, ervaring en overige relevante informatie in kaart gebracht.

 

Reddingsactie
“Ook als gemeente hebben wij er baat bij dat deze groep zo snel mogelijk weer aan het werk komt”, licht Stuurman deze ‘reddingsactie’ toe. “Het is voor niemand goed als zij in de bijstand belanden.”

 

Snel handelen
Stuurman benadrukt dat de gemeente, Sallcon en UWV snel willen handelen. “De ‘marktwaarde’ van deze mensen – om het maar even heel zakelijk te zeggen – wordt natuurlijk snel kleiner wanneer ze langer zonder werk blijven. We wilden dit eigenlijk maandag al in gang zetten, maar dat bleek niet haalbaar.”

 

Het terugbrengen van de ontslagen personeelsleden in de arbeidsmarkt staat onder leiding van Wendela van der Meiden. Een bekend op dit gebied in de regio, want Van der Meiden nam deze rol eerder al op zich na de vele ontslagen bij Oad.

 

Bron: Deventer Centraal