Deventer Werktalent vervult SR Van Straaten Post

gezocht

Van Straaten Post is op zoek naar scooterbezorgers. In een aanbesteding van de gemeenten Deventer, Olst, Wijhe en Raalte heeft Van Straaten deze werkzaamheden gegund gekregen. Samen met Deventer Werktalent gaat Van Straaten de Social Return (SR) invullen.

 

Van Straaten Post zoekt scooterbezorgers voor het bezorgen van de post voor deze gemeentes. Zij zijn op zoek naar meerdere bezorgers die door weer en wind de post willen bezorgen en die de weg weten in de verschillende wijken. Deventer Werktalent werft de kandidaten samen met het Werkgeverspunt in Raalte. Door deze samenwerking zijn verschillende kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een speeddate bij Deventer Werktalent.

 

Visitekaartje van bedrijf

Wieke Netten van Van Straaten Post vertelt over de werkzaamheden van de scooterbezorger. Zo is het belangrijk dat de bezorger beschikbaar is van dinsdag tot en met zaterdag, de post binnen de gestelde tijd wordt bezorgd en de bezorger doorzettingsvermogen heeft. Het houden aan de verkeersregels is in deze functie een must. Er wordt met een scooter van Van Straaten Post gereden en daarnaast wordt er functionele bedrijfskleding verstrekt. Kortom: je bent het visitekaartje van het bedrijf.

 

Voorzien van GPS-systeem

Een leuke bijkomstigheid is dat alle scooters voorzien zijn van een GPS-systeem, waarmee de bezorger altijd in contact staat met de bezorgcentrale in geval van pech, maar ook alle poststukken die bezorgd worden ter plekke geregistreerd worden door middel van één druk op de knop. Op deze manier kan er nooit een misverstand ontstaan over het wel of niet bezorgd hebben van de post.

 

In de toekomst

Deventer Werktalent vult de SR van Van Straaten Post in door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te koppelen aan de werkgever. Inmiddels zijn er al drie kandidaten gestart bij Van Straaten Post en hebben er twee speeddates plaatsgevonden. Van Straaten verwacht in de toekomst nog meer scooterpostbodes nodig te hebben. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met hun werkmakelaar voor meer informatie.