Voorlichtingsdag Zorg bij KonnecteD druk bezocht

P1340191

De Voorlichtingsdag Zorg die op 15 maart bij KonnecteD in Deventer werd gehouden, is druk bezocht. Maar liefst 150 mensen die op zoek zijn naar een baan of opleiding in de zorg kwamen op de Voorlichtingsdag af.

 

Renate Smit van Deventer Werktalent, onderdeel van KonnecteD, is erg tevreden met de opkomst. “Werken in de zorg leeft enorm in Deventer, blijkt wel uit deze middag.” De werkzoekenden konden tijdens de Voorlichtingsdag terecht bij werkgeversorganisaties, overheidsinstanties, zorginstellingen en onderwijsaanbieders die zich presenteerden.

 

Presentaties
Ook waren er presentaties van Judith Verschoor van Zorggroep Apeldoorn. Zij ging in op vragen die het meest leven bij mensen die in de zorg willen werken. Daarnaast bracht Gerrit Jan Groot Oonk het zijstroomtraject onder de aandacht. Katinka van Heerde van Saxion vertelde over de opleidingsmogelijkheden bij Saxion.

 

Gelijk aan de slag
“Ongeveer 1/3 van de mensen kan eigenlijk gelijk aan de slag”, vertelt Renate die doelt op een goede match tussen vraag en aanbod tijdens deze middag. “De overige mensen verdienden bijscholing, maar ook zij zijn deze middag een stap dichterbij gekomen bij een carrière in de zorg.”

 

De Voorlichtingsdag Zorg is georganiseerd door de diverse onderwijsinstanties en zorginstellingen uit de regio, Deventer Werktalent, FactorWerk en de gemeente Deventer, Zutphen en Apeldoorn.