Week ‘Samen werk maken van werk’ afgetrapt

regioplan_samen_werk_aken_van_maken_plaatje

De week ‘Samen werk maken van werk’ is afgetrapt. Accountmanagers van Deventer Werktalent, gemeente Deventer, het UWV, Jongerenloket en team Arbeidsmobiliteit waren aanwezig bij de start van de week waar werkgevers actief telefonisch worden benaderd over de aantrekkelijke mogelijkheden die er zijn om jongeren werk te bieden.

 

Ondernemers, onderwijs en overheid in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe hebben het afgelopen jaar de handen ineen geslagen en het regionale Sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ ingediend. Het is een aanbod voor werkgevers om jong talent binnen te halen, arbeidsmobiliteit van medewerkers te vergroten, van werk naar werk trajecten te realiseren en duurzame inzetbaarheid te vergroten. Het aantal arrangementen (vouchers) is nu uitgebreid van 4 naar 6.

 

Arbeidsmobiliteit

Het sectorplan is een impuls voor de arbeidsmarkt. Het doel is het helpen en houden van mensen aan het werk. Het sectorplan wordt aan de hand van inmiddels zes arrangementen uitgerold voor werkgevers in de regio. Met deze arrangementen wordt (jeugd)werkloosheid tegengegaan en arbeidsmobiliteit gestimuleerd. Deze arrangementen zijn: BBL-leerwerkplekken, de Startersbeurs, mobiliteits- of scholingsvoucher en twee toevoegingen in de vorm van scholingstrajecten in de papier- en kartonindustrie en toekomstgerichte scholing.

 

BBL-leerwerkplek

Een mooi voorbeeld is die van Abdou Secka, werkzaam in een jeugdinstelling. Ilse van Voorden, werkmakelaar bij Deventer Werktalent, vertelt dat er via het sectorplan een BBL-leerwerkplek voor hem werd gevonden. Eén dag per week leert hij voor pedagogisch medewerker en daarnaast werkt hij 28 uur per week voor de Stichting Wonderkids. Door een arrangement van het sectorplan zit Abdou nu helemaal op zijn plek en is hij geholpen aan een plek op de arbeidsmarkt.

 

Bel-actie

De manieren om jongeren aan het werk te helpen zijn niet bij alle werkgevers bekend. Daarom organiseren de accountmanagers van Deventer Werktalent deze week een bel-actie. Ruim zestig bedrijven worden gebeld en geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot het bieden van werk aan jongeren. Allemaal met oog op de perspectieven voor jongeren. Of, zoals acccountmanager Renate Smit verwoordt: “We gaan de werkgever bellen met de jongeren onder de arm.”