Werkcafé Live Deventer op 7 november

werkcafé 2

Op dinsdagmiddag 7 november is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. Het Werkcafé Live biedt een divers programma aan workshops met als doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.


Programma

13.00 uur –                        Inloop & netwerken met kop koffie/thee
13.30 uur –                        Opening
13.45 uur – 16.15 uur        Workshops inclusief pauze
16.30 uur –                        Afsluiting

Locatie: Wijk- en Speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110, 7416 ZJ, Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen!

 

Doelgericht communiceren
In deze interactieve training laat John Musterd , trainer & coach, zien en ervaren hoe jij overkomt op anderen. Actie is reactie. Dus als jij iets verandert in jouw gedrag en communicatie dan gebeurt er ook iets bij de ander. Met elkaar als deelnemers ga je situaties uitbeelden en je krijgt zo heldere inzichten hoe jij communiceert in bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Soms is dat nou juist net niet wat je wilt! Je leert met behulp van praktische handvatten wat jij kan aanpassen hierin effectiever en doelgerichter te worden.


Starten als ondernemer
Heb jij droom om te gaan ondernemen? Deze workshop geeft je inzicht in de weg die naar succesvol ondernemerschap leidt. Miranda Straver, coördinator bedrijfsvoering van het Ondernemershuis in Deventer, deelt haar kennis over het starten van een onderneming. Je gaat ook op zoek naar jouw competenties en motivaties die nodig zijn voor het runnen van een bedrijf. Ook als je nog geen concrete plannen hebt, maar wel meer wilt weten over ondernemen ben je harte welkom in deze workshop.


De kracht van improviseren
Improviseren is niets anders dan iets ter plekke bedenken en uitvoeren. Of liever zelfs, ter plekke laten ontstaan. Eigenlijk improviseer je onbewust de hele dag door. Maar wat gebeurt er als je dit bewust doet? In improvisatietheater zijn er een aantal regels en handvatten waarmee je zorgt dat wat je samen met anderen bedenkt en uitvoert, op elkaar aansluit en uiteindelijk een compleet verhaal wordt. Tools die je kunt inzetten op elk mogelijk moment in je dagelijks leven maar ook bij een netwerkbijeenkomst of een sollicitatiegesprek. Vaardigheden waardoor je niet zomaar iets doet maar je samen met je gesprekspartner/medespeler ergens aan bouwt.

Met eenvoudige oefeningen leer je de basis van improvisatietheater. Je hoeft geen theater- en/of podiumervaring te hebben om ze te doen. Wat je geleerd hebt gaan je direct toepassen in korte scènes gebaseerd op herkenbare situaties. Wat overigens niet hoeft te betekenen dat we ze realistisch uitspelen maar juist gaan kijken, wat kan er ontstaan als we bewust verder improviseren. De workshop wordt gegeven door CharlotteRutgers – Latour van Chapeau! LaTour, een ervaren improvisatieactrice en improvisatietrainer.

 

Deelname aan de workshops en het kopje koffie /thee bij ontvangst is gratis.


Inschrijving is gratis maar wel graag van te voren online aanmelden. Aanmelden kan hier
.

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]