Werkcafé Live op 6 juni

werkcafé 2

Op dinsdagmiddag 6 juni is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. Er is een divers programma met workshops die jou helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.


Programma:

13.00 uur –                      Inloop & netwerken met kop koffie/thee
13.30 uur –                      Opening
13.45 uur – 16.15 uur      Workshops inclusief pauze
16.30 uur –                      Afsluiting

Locatie: Wijk- en Speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110, 7416 ZJ, Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen.

 

Aan de slag met je LinkedIn profieltekst.

Waar je LinkedIn-profiel meestal gaat over ‘wat je kunt’ en ‘wat je gedaan hebt,’ wil je eigenlijk méér laten zien. Hoe beschrijf je wie je bent en wat je wil? We gaan in drie ronden aan de slag om je persoonlijke samenvatting op je LinkedIn-profiel beter te benutten. Door zelf te gaan schrijven ga je naar huis met een toepasbare tekst. Een tekst die vertelt over je eigen motivatie en die past bij jou als persoon, door de tone of voice op jou af te stemmen. Neem zelf een (goed opgeladen) laptop mee. Door Charlotte Visser (Krabbel communicatie & tekst)


Prikkelende sollicitatievragen

Herken je dat ook? Dat er tijdens sollicitatiegesprekken vragen worden gesteld waar je niet zo snel een antwoord op weet? Waarbij je wikt en weegt welke voorbeelden van kwaliteiten of ervaringen het beste aansluiten bij de vragen? Vragen die meer zeggen over hoe je werkt, wat jouw waarden zijn of wat jou motiveert. Dat zijn niet perse lastige vragen, maar wel vragen die uitnodigen tot een goede voorbereiding. Deze middag ga je in tweetallen aan de slag met een aantal sollicitatievragen. Door te oefenen krijg je handvatten en zal je zelfverzekerder het gesprek ingaan. Heb je een sollicitatie lopen of word je binnenkort uitgenodigd voor een eerste gesprek? Neem dan jouw cv en de advertentie mee. Als jij op dit moment niet aan het solliciteren bent, ben jij van waarde voor een ander. Deze workshop wordt begeleid door Aimée Scheltens, kunstdocent en coach.


Ontdek je kwaliteiten

Weet jij van jezelf wat jouw kernkwaliteiten zijn? Wat maakt jou uniek? Waar ben je goed in? Zelfkennis over jouw kernkwaliteiten is erg belangrijk. Elly den Harder van het 2eBedrijf is zelf actief binnen de zakelijke dienstverlening. In deze workshop zullen de deelnemers elkaar helpen om onder meer door middel van praktijkgerichte oefeningen inzicht te krijgen in hun unieke talenten.

 

Deelname aan de workshops en het kopje koffie /thee bij ontvangst is gratis. Overige consumpties zijn voor eigen kosten. Inschrijven kan via het online formulier
Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar jorine@werkcafe.nl.
Voor meer informatie: www.werkcafe.nl