Werkzoekend, en nu?

DeventerWerktalent-werkzoekend-benutjewerktalent-uitsnede

Werkzoekend, en nu?

Wil je een uitkering of hulp aanvragen bij het vinden van werk? Schrijf je dan in bij het UWV en uitzendbureaus. Daarnaast is het een goed idee om je aan te melden als vrijwilliger. Het is belangrijk om in beweging te  blijven. Hoe langer je stil blijft zitten, des te moeilijker het wordt om een baan te vinden. Hierbij enkele tips die je kunnen helpen.

 

Inschrijven als werkzoekende

Je schrijft je in bij het UWV via www.werk.nl. Zorg ervoor dat je je DigiD bij de hand hebt. Hierna maak je een Werkmap aan. Door het aanmaken van een Werkmap zoek je vacatures en leg je je sollicitaties vast. Deze inschrijving moet regelmatig op tijd worden verlengd.

 

Inschrijven bij uitzendbureau

Ook bij het inschrijven is het belangrijk om een goede indruk te maken. Zorg daarom dat je er verzorgd uitziet en neem een identiteitsbewijs en recent CV mee.

  • Adecco, Sijzenbaanplein 27  Deventer
  • Brinkhof Groep, Sijzenbaanplein 27, Deventer
  • Unique, Sijzenbaanplein 11, Deventer
  • Randstad Keizerstraat 23  Deventer
  • Tempo Team, Achter de Broederen 13, Deventer

 

Zoeken naar vacatures

Bij het solliciteren gaat het om zoeken en gevonden worden. Een goede CV en sollicitatiebrief is daarbij onontbeerlijk: daarvan zijn voorbeelden te over te vinden op internet. Een aanrader hiervoor is wat ons betreft Vacatureluurs. Ook kun je veel informatie vinden op DeBroekriem, platform voor en door werkzoekenden. Daarnaast vind je veel vacatures op de site van Young Capital, bekijk hun vacatures in Deventer hier.

Schakel je persoonlijke netwerk in; vrienden, bekenden, familie, ex-collega’s: laat ze allemaal weten dat jij op zoek bent.

Als je leest over een bedrijf dat wellicht gaat uitbreiden of een vestiging bij jou in de buurt gaat openen probeer daar dan een afspraak te regelen. Open solliciteren kan ook een nuttig instrument zijn.

 

Vacaturesites

Actief gebruik maken van diverse vacaturesites is daarbij ook handig. De meeste uitzendbureaus hebben een eigen website, waar ook vacatures op staan. Verder kun je vacatures zoeken via landelijke sites zoals: www.nationalevacaturebank.nl, www.indeed.nl, www.jobtrack.nl, nl.jooble.orgwww.adzuna.nl en vacatures.nl.

Maak een account aan, zet je CV online op een aantal van die sites en stel een profiel in op welke vacatures ze voor je moeten zoeken. Kijk ook zelf actief naar andere vacaturesites en naar gespecialiseerde vacaturesites voor jouw branche en schrijf je daar ook in.

Ook kan het handig én gemakkelijk zijn om Google voor je te laten zoeken. Je kunt hiervoor een Google-alert instellen. Dit kun je doen door een duidelijke zoekopdracht in te geven: het woord vacature en functienaam waarop je wil zoeken.

 

Social media, LinkedIn

Zorg dat je te vinden bent op een of meerdere sociale netwerken. Maak in ieder geval op LinkedIn een uitgebreid professioneel profiel aan. Uiteraard moet het CV actueel zijn en aansluiten bij de werkelijkheid. Nodig mensen (ex-collega’s, oud-studiegenoten, familie, vrienden en kennissen) uit als connecties, hoe meer contacten des te groter de kans dat je gevonden wordt. Vraag indien mogelijk aanbevelingen (recommendations). Meld je aan voor interessante groepen en discussieer inhoudelijk actief mee, dit vergroot je bekendheid. Ook kun je op LinkedIn zoeken naar: jobs en daarvoor een searchagent instellen.

 

 Werkblad – Dé digitale hulp voor werk zoeken en vinden