Werktalenten lopen in de kijker tijdens De Smaak van Deventer

Foto De Smaak van Deventer

Deventer Werktalent is hoofdsponsor van het evenement De Smaak van Deventer dat dit jaar van 18 tot en met 21 mei werd gehouden in de Kazernetuin op het Boreelplein. De werktalenten werden tijdens het culinaire event ingezet op diverse terreinen. “Zij hebben ervaring opgedaan en hebben zich in de kijker gezet bij de diverse horecaondernemers. Er hebben zich inmiddels al drie werkgevers gemeld die interesse hebben in onze kandidaten”, lacht accountmanager horeca Lies Philippo van Deventer Werktalent.

 

“Onze kandidaten zetten we tijdens De Smaak van Deventer in op het gebied van schoonmaak, op- en afbouw van het event, de bediening, afwas en natuurlijk als gastvrouw en -heer. Zo laten wij zien dat we vanuit de horecapoule van Deventer Werktalent genoeg te bieden hebben. Maar belangrijker: de kandidaten laten ook zelf zien welke kwaliteiten ze in huis hebben. Als voorbereiding op De Smaak van Deventer hebben een aantal van hen al ervaring opgedaan in het bedrijfsrestaurant van KonnecteD. Deze ervaring en die van De Smaak van Deventer kunnen ze weer op hun cv zetten en dat zal ze ongetwijfeld veel goeds doen. Daarnaast worden ze door mijn collega Ilona van Rhee en mij uitgebreid begeleid voor, tijdens en na het evenement. Tevens hebben wij onze stagiaire Anne Boerboom ingezet voor extra ondersteuning.”

 

Kansen op arbeidsmarkt

Uit de ervaringen van voorgaande jaren blijkt wel dat de werktalenten dankzij hun inzet snel weer aan het werk komen. Werkmakelaar Ilona van Rhee: “Na vier dagen hard werken staan ze steviger in hun schoenen en dit vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Het is allemaal heel laagdrempelig tijdens De Smaak van Deventer. Er is genoeg te zien, te doen en vooral te proeven. Het plezier staat bovendien voorop. Dit trekt dan ook een zeer divers publiek aan. Daarom voelen wij ons als Deventer Werktalent zo betrokken bij het evenement. Wij zijn er ook voor iedereen. Met als doel: zoveel mogelijk mensen aan het werk zien te krijgen.”