Werktalenten netwerken op Deventer Marktplein met werkgevers

foto deelname Deventer Marktplein

Talent werkt. Dat bewees Deventer Werktalent des te meer tijdens Deventer Marktplein met de aanwezigheid van werktalenten. Naast de werkmakelaars lieten zij zich op het ondernemersevent van hun beste kant zien. Met behulp van vier verschillende bijeenkomsten werden zij hier de afgelopen weken op voorbereid.

 

Mode- en verkooptalent. Een administratieve tijger. En talent in Zorg & Welzijn. Ruim 20 werkzoekenden lieten op de netwerkplek van Deventer Werktalent op Deventer Marktplein aan werkgevers zien welk werktalent zij te bieden hebben. In een resumé opgemaakt als flyer stalden zij al hun kwaliteiten uit om potentiële werkgevers te overtuigen dat zij de meest aantrekkelijke en geschikte persoon zijn om in hun organisatie aan de slag te gaan!

 

Netwerken
De netwerkplek van Deventer Werktalent op Deventer Marktplein kon op veel belangstelling rekenen. Werkgevers vonden het een sympathiek gebaar van Deventer Werktalent om een groep werkzoekenden de kans te geven om zichzelf op het ondernemersevent te presenteren en om te netwerken, al dan niet met ondersteuning van de werkmakelaars. Ingrid Dalhuisen is één van hen, actief stelt zij ze aan werkgevers voor: “Goedemiddag, ik wil u graag kennis laten maken met drie van mijn toppers.”

 

Resumé als flyer
De werktalenten vonden het geweldig om van Deventer Werktalent deze kans te krijgen om op deze manier rechtstreeks in contact te komen. “We zijn hierop ook goed voorbereid met enkele bijeenkomsten en ook de unieke presentatie van ons resumé als promotieflyers helpt hierbij. Een krachtige samenvatting in wat zij krijgen van mij als werknemer. Dit ben ik, in deze branche wil ik werken en dit is mijn ervaring.”

 

Cv- en stijlcheck
In totaal gingen er vier bijeenkomsten vooraf aan Deventer Marktplein voor de werktalenten waarin zij werden getraind om werk te maken van hun eigen talent. Begin oktober trapte Monique van Meel dat programma af met een inspiratiesessie. Ook vond er een cv-check plaats, waarin de cv’s van de werktalenten werden besproken en beoordeeld. Dat je net en verzorgd gekleed gaat naar een sollicitatiegesprek is een open deur intrappen, maar een misser is zo gemaakt. Stijlcoach Sascha van Hummel hield een stijlcheck.

 

Elevator Pitch
Tot slot was er een elevator pitch training, waarin de beste manier van presenteren werd getraind. Dalhuisen brengt het in praktijk door samen met haar werktalenten te pitchen tijdens Deventer Marktplein. Alles dat je doet, kan effect hebben op de ander. De manier waarop je de ruimte binnenloopt, je jezelf voorstelt en hoe je gaat zitten. De setting daarvoor was op Deventer Marktplein prettig, aldus werkmakelaar Renate Smit. “Wij konden ons verhaal doen en er werd met aandacht door werkgevers naar geluisterd. De werkzoekenden hebben er veel energie en nieuwe contacten uitgehaald. Hun netwerk is hierdoor enorm uitgebreid.”