Youri is dankzij MailStreet klaar voor de toekomst

deventer post mailstreet

Youri Meulenbrug werkt sinds een aantal maanden bij MailStreet als systeembeheerder. Deventer Werktalent heeft ervoor gezorgd dat Youri in beeld kwam bij het Deventer bedrijf. Thejo de Boer, IT manager, is zeer te spreken over Youri en heeft hem na een werkervaringsplek een jaarcontract aangeboden.

 

De werkzaamheden van Youri zijn gericht op werkplek- en netwerkbeheer. “Het is ontzettend fijn werken hier en ik word echt opgenomen in het team”, vertelt hij enthousiast. “Het leukste is om problemen op te lossen en dat computergebruikers tevreden zijn met mijn inzet. Daar doe je het uiteindelijk voor.” Youri werkt vijf dagen in de week, zes uur per dag. “Dat is goed te doen. Meer wordt lastiger in verband met mijn MS”, verklaart Youri.

 

Intensieve begeleiding
Deventer Werktalent heeft Youri op diverse terreinen geholpen in zijn zoektocht naar werk. “Door zijn ziekte was het niet altijd makkelijk om aan werk te komen”, vertelt werkmakelaar Krista van Haaren. “Soms heeft iemand net dat extra steuntje in de rug nodig.” Krista heeft hem intensief begeleid en gestimuleerd om de OEK-training van Deventer Werktalent te volgen waar je ontdekt wat precies bij je past, je doelen leert stellen en jezelf leert te presenteren.

 

Sociaal ondernemen
Krista trok aan de bel bij haar collega van de afdeling commercie Lies Philippo. Dankzij haar netwerk kwam MailStreet in beeld. “Van Krista begreep ik dat Youri een uitstekende kandidaat zou zijn. Toen ik Thejo vroeg of hij iemand nodig had stond hij daar heel open voor”, vertelt Lies. Thejo vult haar aan: “Op dat moment had ik eigenlijk niet iemand nodig, maar er lagen wel een aantal klussen die een keertje door iemand van de IT-afdeling moest worden opgepakt. Ik wilde Youri dan ook graag een werkervaringsplek aanbieden. Ook omdat sociaal ondernemen past bij de visie van MailStreet.”

 

Klaar voor de toekomst
MailStreet heeft de werkervaringsplek inmiddels verlengd met een tijdelijk contract. Youri heeft zijn kennis inmiddels flink weten bij te spijkeren. Iets dat zeker niet misstaat op zijn cv. Ook heeft Youri meegedaan met een cursus communicatieve vaardigheden. Youri hoopt dat dankzij zijn ervaring die hij op doet bij MailStreet hij straks meer kans heeft op een plek op de arbeidsmarkt. “Ik zou hier graag willen blijven, maar ik ben sowieso klaar voor de toekomst”, lacht Youri.