Zhi Ming is echte aanpakker bij [email protected]

Werkplaats31@

Zhi Ming Su werkt sinds dit jaar, door bemiddeling van Deventer Werktalent, als assistent-medewerker bij [email protected] in Diepenveen. Gerard van Bussel is de drijvende kracht achter [email protected], waar een groot aantal mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werken. “Het is heel erg leuk. Vooral het werken met de heftruck”, vertelt Zhi Ming.

 

Grasmaaien, het verzorgen van de moestuin, herstelwerkzaamheden van huishoudelijke apparaten voor het Repaircafé en koffie en thee schenken voor fietsers en wandelaars die bij het rustpunt van [email protected] neerstrijken. Ook deze werkzaamheden voert Zhi Ming uit. “Elke dag is weer anders. Maar ik begin wel elke dag met hetzelfde, namelijk de kachel aansteken.”

 

Echte aanpakker
Gerard van Bussel noemt Zhi Ming bescheiden. “Alles wat ik hem vraag en uitleg doet Zhi Ming gewoon. Het is een echte aanpakker”, omschrijft Gerard zijn medewerker. “Ik ben vroeger gymleraar geweest en zet van nature graag mensen in beweging. Ook ben ik voorstander van de Participatiewet. De wet die mensen met een afstand tot werk een kans geven op een reguliere baan,” legt Gerard zijn sociale ondernemerschap uit.

 

Begeleiding
Marc van Zanten, werkmakelaar bij Deventer Werktalent: “Deze werkplek is gecreëerd in het kader van de indicatie Beschut Werk. Er is grote behoefte aan werkgevers die kandidaten met deze indicatie een passende plek kunnen bieden en in staat zijn om de benodigde begeleiding te bieden of te organiseren. Gerard is dan ook een voorbeeldondernemer voor ons.” Collega-werkmakelaar Krista van Haaren beaamt dit. “Bij [email protected] wordt er echt gezocht naar een passende functie. In het geval van Zhi Ming is dit zeer geslaagd.”

 

Talent benutten
Zhi Ming heeft een bepaald talent en daar kan iedereen van leren, vinden Gerard, Krista en Marc. In juli tekende Zhi Ming zijn jaarcontract. “Daar ben ik heel blij mee. Want iedereen is heel aardig voor me.” Hij hoopt in de nabije toekomst nog zijn heftruckcertificaat te behalen. Marc: “Wij hebben hem begeleid naar deze werkplaats, echter houden we nog altijd een oogje in het zeil. Zo moedigen we het behalen van een dergelijk certificaat dan ook erg aan. Talent moet je benutten.”

 

(Op de foto)
Krista van Haaren, Marc van Zanten, Gerard van Bussel en Zhi Ming Su bij [email protected]

 

Dit artikel is verschenen in de Deventer Post van 7 november 2018.